Få 3 tilbud på en rodbehandling
Ønsker du at finde den bedste pris på en rodbehandling? Udfyld skemaet og modtag gratis og uforpligtende en tid til en tandlæge nær dig.

Hvad ønsker du at få tilbud på *


Hvornår ønsker du behandlingen foretaget *Dine oplysninger *
Trustpilot

Trustpilot - Middel score

Trustscore 3.6 / 299 anmeldelser

DR
DR PENGEMAGASINET
Metroxpress
Politiken
TV2

Derfor skal du finde en tandlæge gennem Tandbud.dk

Danmarks største tandlægeportal

Vores netværk muliggør, at vi kan imødekomme alle slags behov

Vi har hjulpet tusindvis af danskere med at finde den helt rigtige tandlæge, som passer til lige præcis deres individuelle behov. Vores stærke og brede netværk af tandlæger sikrer, at vi altid kan finde kvalificerede og relevante tandlæger, som lever op til dine behov og præferencer.

Få en skarp pris

Vi skaber gennemsigtighed til fordel for dig

Vi skaber gennemsigtighed i tandlægebranchen, og styrker hermed også dit beslutnings- og sammenligningsgrundlag, når du skal finde den helt rigtige tandlæge.

Ingen risiko

Det er gratis og uforpligtende

Tandbud.dk er en gratis formidlingstjeneste. Dette betyder, at du ikke forpligtiger dig til at tage imod nogle af de 3 tilbud, som du modtager gennem os.

Krav til tandklinikker

Tandbud.dk stiller følgende krav til tandklinikker.

Dansk virksomhed

Din virksomhed skal være registreret i Danmark.

Kontakt af patienter

Du skal kunne kontakte patienter indenfor 24 timer på hverdage.

Overholder aftaler

Du forstår at indgå og overholde aftaler med dine patienter.

Prisgaranti

Du skal garantere at patienten får den bedste behandling til den bedste pris.

Tandbud Rodbehandling

Det er en realitet, at prisen på en rodbehandling kan variere fra tandlæge til tandlæge. Vil du undgå at blive ruineret af en rodbehandling, så kan du altid gøre klogt i at indhente tilbud med vores tjeneste.

Hvad er en rodbehandling?


En rodbehandling er en smertefri behandling, hvor patienten under bedøvelse får tandens nerve og alle bakterier grundigt udrenset. Rodkanalerne desinficeres og fyldes med rodfyldningsmateriale, som forsegler tanden fuldstændigt. Behandlingen afsluttes med en restaureringen.

Hvorfor skal en tand rodbehandles?


En tand skal rodbehandles, når bakterier inficerer tandens nerve og skaber en betændelsestilstand. Ofte skyldes rodbehandlinger ubehandlet huller i tænderne.

En anden årsag til at en tand skal rodbehandles er, hvis tanden har været udsat for et traume, f.eks. et slag, stød eller der er knækket/revnet en stykke af tanden under funktion f.eks. pga. caries, så bakterier har adgang til tandens nerve.

Er der en kronisk betændelse ved tandens rodspids, skal en tand også rodbehandles. Tilstanden kan være tilstede helt uden symptomer, men for dit almene helbreds skyld, bør du få tilstanden behandlet.

Bakterierne og deres affaldsprodukter udvikler en kronisk betændelsestilstand, som kroppens eget immunsystem ikke kan fjerne. Behandles tilstanden ikke, vil bakterierne sprede sig til andre tænders nerver. I værste fald vil de inficere hjertet via blodbanen, og hvis du har hjerteproblemer, kan tilstanden i værste tilfælde blive livstruende.

Altså fjernes både en levende, en betændt eller en død bakteriefyldt nerve ved en rodbehandling, hvis man ønsker at bevare tanden.

Hvad er symptomerne på en rodbehandling?


Når der er betændelse i en nerve, vil det oftest give smerter. I en række tilstande vil betændelsen sprede sig i så langsomt tempo, at nervecellerne i rodkanalen kan nå at gå til grunde, og her vil smerteopfattelsen nærmest ikke være eksisterende. Men langt de fleste tilfælde vil smerten føles som tandpine. Intensiteten vil variere fra person til person. Patienter vil føle smerte i nabotænderne, i kæbeleddet, øret eller hovedpine som konsekvens af tandpinen.

Ved en nervebetændelse kan smerte typisk fremprovokeres ved termisk (kulde/varme) stimuli. Det er ikke muligt at se denne tilstand på et røntgenbillede.

Ved en rodspidsbetændelse er tanden typisk øm, og kan skifte farve. På røntgenbillede vil tilstanden ses som en lille opklaring (mørk cirkelformet plet). Tilstanden kan udvikle sig til en meget smertefuld tandbyld med evt. feberudvikling.

I tilfælde af at det ikke er muligt at rodbehandle tanden, kan patienten behandles med antibiotikum kombineret med smertestillende medicin. Antibiotikum er kun en midlertidig behandling, da det er vigtigt at understrege, at bakterierne i rodkanalen ikke fjernes.

Bedøvelse benyttes i tilfælde af, at tanden ved behandlingsstart er vital (levende). Herefter kan rodbehandlingen stort set være smertefri.

Selve rodbehandlingen


  • Tandlægen borer ned til tandens pulpakammer (nervekammer)

  • Alt det carierede væv fjernes, og tanden bores til, så alle rodkanaler er frilagte

  • Alle bakterier fjernes fra alle rodkanaler med specielle file

  • Rodkanal og pulpakammer udfyldes med rodfyldningsmateriale (sealer og gutta percha)

  • Tanden får en permanent restaurering f.eks. en plastfyldning eller krone


Billede over hvordan en rodbehandling foregår.


Opfølgning på rodbehandling


Dagene efter en rodbehandling vil der opleves smerter. Er smerterne vedvarende eller tiltagende skal tandlægen kontaktes.
Prognosen på en rodbehandling er i høj grad baseret på, om alle bakterier er fjernet. I nogle tilfælde vil det være nødvendigt med endnu en rodbehandling, hvis betændelse ikke er forsvundet.
Før, undervejs og efter en rodbehandling tages der altid røntgenbilleder. Dette kombineres med symptomerne for at se om tilstanden heler op.

Hvilken betydning har en rodbehandling for tanden?


En række rodbehandlede tænder vil med tiden ændre farven. Det kan blive nødvendigt med en kosmetisk behandling - eksempelvis en tandblegning, hvis farveændringen er meget stor.
En rodbehandlet tand er en svækket tand. Der er ingen nerver i tanden længere, hvorfor den ikke reagerer på samme måde overfor tryk, som tidligere. Det øger risikoen for, at tanden flækker, hvis man ubevidst overbelaster den. Flækker tanden på langs, skal den ekstraheres (hives ud). En rodbehandling afsluttes altid med en permanent fyldning, så risikoen for fraktur er minimal.

Hvor lang tid varer en rodbehandling?


Ligesom det er svært at svare på, hvor meget en rodbehandling koster, så er det også svært at svare på, hvor lang tid behandlingen varer. Behandlingstiden vil i høj grad afhænge af, hvilken tilstand tanden er i inden behandling. Jo længere tid du har gået med betændelsen, desto større er omfanget af behandlingen. Det er endnu en gang med til at understrege, hvor vigtigt det er, at man henvender sig til sin tandlæge så hurtigt som muligt.

Findes der alternativer til en rodbehandling?


Ja, der findes ét alternativ, og det lyder på, at man kan trække tanden ud. Hvis din tand først er blevet inficeret, så vil det være nødvendigt at rodbehandle den. Såfremt man vælger at ignorere betændelsen, vil tandproblemet blot blive værre og værre, ligesom smerterne vil blive uudholdelige. Det er altså svært at komme uden om en rodbehandling, når man først er blevet ramt af betændelsestilstanden.

Prisen for en rodbehandling


Prisen for en rodbehandling varierer alt efter, hvor mange rodkanaler, der skal behandles. En fortand har en rodkanal, mens en kindtand har to til fire. Dertil kommer røntgenbilleder, eventuel bedøvelse og en afsluttende restaurering. Hvis du ønsker en rodbehandling, så klik på knappen "Få 3 tilbud på en rodbehandling", så får du 3 gratis og uforpligtende tilbud på en rodbehandling.

Rodbehandling i udlandet - kan det betale sig?


Vores erfaring er, at det sjældent kan betale sig at få udført en rodbehandling i udlandet. Det kan i hvert fald sjældent betale sig, hvis der blot er tale om behandling af én tand. Derfor kan du med fordel vælge en dansk tandlæge, hvor du kan være sikker på at blive behandlet af dygtige og uddannede tandplejere. Som patient er man altid sikret de bedste vilkår, hvis man bliver behandlet hos en vilkårlig dansk tandlæge.


Dental House

Hos dentalhouse.dk kan du finde en række af landets bedste tandlæger. Pris og kvalitet på tandlægeydelser kan variere meget fra klinik til klinik. Vi hjælper med at finde tandlæger, der passer til lige netop din behandling – gratis og uforpligtende.


CO2 neutralt website Zeptor

Vi arbejder sammen med kompetente, innovative og serviceorienterede partnere for at levere den bedste løsning.89 87 85 65


info@tandbud.dk

Skriv til os døgnet rundt.


Er du tandlæge?

Få nye, faste patienter i dit nærområde.


Tilmeld din klinik