Få 3 tilbud på en tandprotese
Ønsker du at finde den bedste pris på en tandprotese? Udfyld skemaet og modtag gratis og uforpligtende en tid til en tandlæge nær dig.

Hvad ønsker du at få tilbud på *


Hvornår ønsker du behandlingen foretaget *Dine oplysninger *
Trustpilot

Trustpilot - Middel score

Trustscore 3.6 / 299 anmeldelser

DR
DR PENGEMAGASINET
Metroxpress
Politiken
TV2

Derfor skal du finde en tandlæge gennem Tandbud.dk

Danmarks største tandlægeportal

Vores netværk muliggør, at vi kan imødekomme alle slags behov

Vi har hjulpet tusindvis af danskere med at finde den helt rigtige tandlæge, som passer til lige præcis deres individuelle behov. Vores stærke og brede netværk af tandlæger sikrer, at vi altid kan finde kvalificerede og relevante tandlæger, som lever op til dine behov og præferencer.

Få en skarp pris

Vi skaber gennemsigtighed til fordel for dig

Vi skaber gennemsigtighed i tandlægebranchen, og styrker hermed også dit beslutnings- og sammenligningsgrundlag, når du skal finde den helt rigtige tandlæge.

Ingen risiko

Det er gratis og uforpligtende

Tandbud.dk er en gratis formidlingstjeneste. Dette betyder, at du ikke forpligtiger dig til at tage imod nogle af de 3 tilbud, som du modtager gennem os.

Krav til tandklinikker

Tandbud.dk stiller følgende krav til tandklinikker.

Dansk virksomhed

Din virksomhed skal være registreret i Danmark.

Kontakt af patienter

Du skal kunne kontakte patienter indenfor 24 timer på hverdage.

Overholder aftaler

Du forstår at indgå og overholde aftaler med dine patienter.

Prisgaranti

Du skal garantere at patienten får den bedste behandling til den bedste pris.

Tandbud Tandprotese

En protese (græsk: Prosthesis = en tilføjelse) er en kunstig konstruktion, som hel eller delvist erstatter en manglende eller defekt kropsdel. I tandlægeverdenen er en krone eller bro i princippet også en protese, men i dette tilfælde er disse erstatninger ikke aftagelige. Når der refereres til proteser, tales der almindeligvis om aftagelige proteser, altså proteser patienten kan tage ud af munden og rengøre.

Protesetyper


Delprotese
En delprotese erstatter kun nogle af tænderne i munden. En delprotese kaldes en unitor, hvis den sidder fast på andre tænder via bøjler. Her er protesen fremstillet på basis af et metalskelet.

En midlertidig erstatning for en enkel eller to tænder i fronten er en smileprotese. Patienter, der har været ude for et traume og mistet en tand, får smileprotesen som midlertidig løsning, indtil knoglen heler, hvorefter en permanent løsning iværksættes. En smileprotese betragtes som en kosmetisk behandling og er aftagelig.

En smileprotese kaldes en ætsebro. Ønsker patienten en blivende smileprotese, limes denne fast til nabotændernes ru overflade, som forinden er behandlet med syre.

En delprotese kaldes en immediatprotese (engelsk: Immediate = straks), hvis den indsættes samme dag, som tænderne hives ud. Protesen benyttes i omkring 3 måneder. I perioden skrumper gummen på plads, mens den heler op, hvorefter protesen erstattes med en endelig protese.

Helprotese
En helprotese erstatter alle tænderne i munden, enten i overmunden, undermunden eller begge, som så kaldes helsæt. Almindeligvis kaldes proteser også for gebis i folkemunde.

Dækprotese
En dækprotese eller hybridprotese erstatter alle tænder i munden, men til forskel fra en helprotese, hviler en dækprotese ovenpå tændernes naturlige rødder, eventuelt fastlåst med små tryklåse, så protesen holdes fast på en sikker og stabil måde.

Obturatorprotese
Obturatorprotese (latin, obturare = at tilstoppe) erstatter en del af kæben samt tilhørende tænder. Den benyttes af patienter, som grundet en ulykke eller canceroperationer har mistet en del af kæben.

Det kaldes en epitese eller ansigtsprotese, hvis den medinddrager en defekt i ansigtet f.eks. et kunstigt øje eller næse.

Sådan fremstilles en protese
I dag fremstilles proteser, uanset type stort set identisk. Det er tandlæger og kliniske tandteknikere, som fremstiller dem. Gipsmodeller fremstilles ud fra aftryk af under- og overkæbe, dog vil en aftrykstagning først finde sted efter en heling af gummen f.eks. ved ekstraktion af en tand. Ved hjælp af en artikulator skabes patientens sammenbid, kæbestilling og tyggebevægelse, hvorefter de endelige proteser fremstilles og tilpasses til patientens mund.

Hvad består en protese af?
Basismaterialet i en protese er oftest det hårde plastmateriale akryl, som farves så det passer til mundens miljø, altså kan tandkødet og små blodkar kopieres. Har eller udvikler patienten allergi, benyttes polykarbonat. Materialet i en unitor består af en legering af kromkoboltstål. Tænderne laves af porcelæn eller akryl.


Dental House

Hos dentalhouse.dk kan du finde en række af landets bedste tandlæger. Pris og kvalitet på tandlægeydelser kan variere meget fra klinik til klinik. Vi hjælper med at finde tandlæger, der passer til lige netop din behandling – gratis og uforpligtende.


CO2 neutralt website Zeptor

Vi arbejder sammen med kompetente, innovative og serviceorienterede partnere for at levere den bedste løsning.89 87 85 65


info@tandbud.dk

Skriv til os døgnet rundt.


Er du tandlæge?

Få nye, faste patienter i dit nærområde.


Tilmeld din klinik