Tandbehandling

Tandbud.dk tilbyder alle slags former for tandbehandlinger. Tandklinikkerne som vi samarbejder med udfører både komplekse- og simple behandlinger. Det kan være alt fra det regelmæssige tandeftersyn til større behandlinger.
Tandbud

Implantater

Implantater er kunstige rødder, som er fremstillet af titanium. Implantater bliver anvendt, når der er brug for at erstatte en eller flere tænder. Et implantat fungerer som en almindelig tand, da den både ligner og føles som en naturlig tand.

Implantater vil også blive anvendt, hvis man har brug for at erstatte samtlige tænder. Operationer med implantater foregår under bedøvelse, hvilket gør det til en smertefri operation. Implantater vil hurtigt vokse sig fast i kæbeknoglen og kræver blot almindelig tandpleje.

Indhent 3 tilbud på implantater Læs mere om implantater

Knogleopbygning

Der er mulighed for at få indsat en kunstig rod i kæbeknoglen, som med tiden vil vokse sig fast. Der kan være flere grunde til, at man har behov for at få bygget knoglen op på ny. Knogleopbygning kan f.eks. være relevant i tilfælde af tandsygdomme, traume, paradentose eller af en helt fjerde grund. Såfremt knoglen enten er svækket eller helt mangler, så vil knogleopbygning være nødvendigt. Det kan bl.a. ske ved at anvende en kunstig knogle eller ved at anvende et transplantat af den nuværende knogle.

Indhent 3 tilbud på knogleopbygning Læs mere om knogleopbygning

Paradentose

Paradentose er en almindelig tandsygdom / betændelsestilstand, som mange mennesker vil opleve på et tidspunkt i deres liv. Paradentose sker ved, at der går betændelse i støttevævet omkring tænderne. Det inkluderer både tandkød, knogle og støttevævsfibre, som kan blive udsat for denne betændelsestilstand. Behandlingen skal ske hurtigst muligt for at undgå, at tænderne vil falde ud med tiden. Betændelsessygdommen kan opstå, hvis man ikke formår at opretholde optimal mundhygiejne.

Indhent 3 tilbud på paradentose Læs mere om paradentose

Plastfyldninger

Plastfyldninger bliver anvendt, når der er behov for at erstatte mistet eller beskadiget støttevæv. Der findes mange forskellige muligheder inden for fyldninger, som man kan vælge mellem alt efter behov. Før i tiden anvendte man sølvamalgam og bly, mens man i dag bruger plast i meget høj kvalitet. Der er kun meget få danske tandlæger, som bruger sølv i stedet for plast. Plasten er miljøvenlig, da den hverken indeholder kliksølv, tungmetaller eller andre miljøskadelige materialer.

Indhent 3 tilbud på plastfyldninger Læs mere om plastfyldninger

Rodbehandling

En rodbehandling foregår ved, at tandlægen borer ned til tandens nervekammer, og alt det carierede væv fjernes. Efterfølgende bliver alle bakterier fjernet, og rodkanalen samt pulpakammeret bliver fyldt ud med et specielt rodfyldningsmateriale. Takket være bedøvelse vil patienten ikke opleve smerter undervejs, men smerterne til gengæld vil komme dagen efter. Under hele processen bliver der taget røntgenbilleder for at se, om tilstanden bliver forbedret. Omfanget af behandlingen vil bl.a. afhænge af, hvor mange rodkanaler, der skal behandles.

Indhent 3 tilbud på rodbehandling Læs mere om rodbehandling

Tandblegning

Tandblegning er ideelt for mænd og kvinder, som drømmer om flotte hvide tænder. Tandblegningen foregår ved, at man fjerne nogle af de farvestoffer, som naturligt sidder fast på tændernes yderste lag. Der bliver anvendt et kemisk produkt kaldet brintoverilte, som betegnes som et af de bedste tandblegningsmidler. Tandblegning er ikke farligt, men det anbefales alligevel at overlade arbejdet til professionelle tandlæger. På baggrund af individuelle krav og behov kan der blive udarbejdet en personlig behandlingsproces vedrørende tandblegning.

Indhent 3 tilbud på tandblegning Læs mere om tandblegning

Tandkrone

En krone bliver anvendt som en erstatning for en rigtig tand. Kronen vil typisk blive påført og dække hele den naturlige tand. Der er tale om en porcelænskrone, som vil se naturlig ud i mellem de øvrige tænder. Kronens nuance tager udgangspunkt i den enkelte patients tænder, så nuancen passer perfekt til de naturlige tænder. Porcelænskroner må kun anvendes i overmunden, mens metalkroner kan anvendes i hele munden. Tandlægen vil rådgive den enkelte patient om, hvorvidt patienten bør vælge en metal- eller porcelænskrone.

Indhent 3 tilbud på tandkrone Læs mere om tandkrone

Tandproteser

Tandproteser er kunstige konstruktioner, som kan erstatte en eller flere tænder. Der er forskellige typer inden for proteser, som kan inddeles i delproteser, helproteser og dækproteser. Protesetypen bliver valgt ud fra den enkelte patients situation, da det afhænger af, hvor mange tænder der skal erstattes. Proteser bliver fremstillet af tandlæger og kliniske tandteknikere. Proteser er typisk fremstillet i plastmaterialet akryl, hvor farven kan tilpasses til den enkelte patient.

Indhent 3 tilbud på tandproteser Læs mere om tandproteser

Tandregulering

Mennesker med et idealbid vil have tænder, som står lige i en flot bue i kæben. Det er dog langt fra alle mennesker, som har et idealbid, hvilket har skabt et behov for tandregulering. Tandregulering kan lade sig gøre for alle personer over 18 år. Afhængig af omfanget vil tandregulering i visse tilfælde blive opladt til praktiserende tandlæger. Der findes forskellige hjælpemidler inden for tandregulering, hvor aftagelige- og fastsiddende bøjler er de mest almindelige. Bruger man en bøjle som hjælpemiddel til tandregulering, skal man være ekstra opmærksom på mundhygiejne.

Indhent 3 tilbud på tandregulering Læs mere om tandregulering

Visdomstænder

Visdomstænder er de bagerste tænder i kæben, som typisk vil bryde ud i alderen 16-21 år. Der er som udgangspunkt intet farligt ved at udvikle visdomstænder, men der er risiko for, at de kan forårsage visse problemer. Såfremt de bryder ud på en forkert måde, vil der kunne være behov for enten helt eller delvist at fjerne tanden.

Når man har fået fjernet visdomstænder igennem en operation, vil der være risiko for, at man vil opleve smerter efterfølgende. Operationen er ufarlig, men patienten vil kunne opleve visse bivirkninger efterfølgende.

Indhent 3 tilbud på visdomstænder Læs mere om visdomstænder


Fandt du ikke det du ønskede?

Dental House

Hos dentalhouse.dk kan du finde en række af landets bedste tandlæger. Pris og kvalitet på tandlægeydelser kan variere meget fra klinik til klinik. Vi hjælper med at finde tandlæger, der passer til lige netop din behandling – gratis og uforpligtende.


CO2 neutralt website


89 87 85 65


info@tandbud.dk

Skriv til os døgnet rundt.


Er du tandlæge?

Få nye, faste patienter i dit nærområde.


Tilmeld din klinik