Frit valg når du skifter tandlæge

Skal du vælge tandlæge efter pris, afstand, kvalitet ...

Skrevet d.
Tilbage Næste

Som patient kan du frit vælge din tandlæge. Nogle skifter kun tandlæge, hvis de flytter langt væk, mens andre først finder en ny tandlæge, når tilliden er forsvundet. Det kan være dyrt at holde sine tænder sunde og rene og hvilken tandlæge skal du vælge, når du har besluttet dig for at skifte? Skal du vælge tandlæge efter pris, afstand, kvalitet og bedømmelse eller en kombination af dem alle? Og hvad gør du i fremtiden, når du skal have foretaget flere behandlinger? Denne artikel vil besvare en lang række af disse spørgsmål, danskerne stiller sig selv dagligt.

Vælger man tandlæge efter pris, afstand, kvalitet og bedømmelse eller en kombination af dem alle?

Som sundhedsvæsenet er indrettet i dag, er det utrolig uoverskueligt for forbrugeren at finde ud af, hvilken tandlæge de skal skifte til. Ifølge tandbud.dk kan du spare helt op til 58% på en lang række behandlinger i Danmark. Derfor er det en god idé at undersøge markedet for at finde ud af, hvilken tandlæge der passer bedst til dine kriterier.

Sine Jensen, seniorrådgiver fra Forbrugerrådet, udtalte den 31. August 2014 følgende til BT:

“Det bør være helt naturligt altid at spørge tandlægen om prisen. Ligesom det bør være normalt at ”prutte” om, hvad det med rimelighed bør koste. Hvis der skal laves større arbejder, anbefaler vi, at man først indhenter prisoverslag fra en anden tandlæge, så der er mulighed for diskussion og forhandling. Man køber jo heller ikke et nyt køkken, før man har indhentet to tilbud.”

Du skal være opmærksom på, at prisen ikke bør være det eneste du lægger vægt på, når du vælger en tandlæge. Elementer som tryghed og tillid til tandlægen, kvaliteten af behandlingen, andre patienters bedømmelse af tandlægen, afstand fra din bopæl og serviceniveau bør du også inddrage i dine overvejelser.

Hvordan finder jeg en ny tandlæge?

Hvis du ikke har nogen tandlæge eller gerne vil skifte til en ny, kan du på tandbud.dk nemt og hurtigt søge efter en tandlæge, der passer nøjagtigt til dine kriterier. Kender du din behandling, vil du indenfor 48 timer gratis modtage 3 prisoverslag, der passer til dit behov. Du kan til enhver tid afvise alle prisoverslag.

Har du smerter eller ubehag, men derudover ikke ved meget om din tilstand, vil du på få klik straks modtage et prisoverslag fra tandbud.dk om en grundundersøgelse hos en tandlæge efter eget ønske. Selve grundundersøgelsen er den samme hos alle tandlæger i Danmark, og derfor er prisen ligeledes fastlåst hos alle tandlæger. Hvis du ønsker, at tandbud.dk skal finde en tandlæge til dig, kan du få anbefalet en tandlæge i nærheden af dig til at foretage grundundersøgelsen baseret på dine kriterier, du tidligere har udfyldt.

Jeg har tandlægeskræk. Hvad gør jeg?

Det vigtigste er, at du stadigvæk regelmæssigt går til tandlæge, selvom blot tanken om en tandlæge, gør dig ubehagelig og bange. Sørger du ikke for god mundhygiejne, vil det gå ud over din tandsundhed og i værste tilfælde din almene sundhed.

Via tandbud.dk vil du nemt og hurtigt finde en lang række tandlæger du kan skifte til, som specialiserer sig med patienter, der lider af tandlægeskræk (odontofobi). Tandbud.dk sørger for at finde søde og tillidsfulde tandlæger til dig og du kan så selv vælge præcis den, du ønsker. Du har selvfølgelig altid ret til afvise prisoverslagene. Selv hvis du først har været hos en tandlæge, er du ikke forpligtet til at blive behandlet hos denne igen. Du kan ALTID skifte tandlæge og det er altid dig, som bestemmer forløbet. Tandbud.dk vil altid hjælpe dig med at finde en dygtig og pålidelig tandlæge, som du kan skabe god kemi med og føle dig tryg hos.

Jeg er ikke tilfreds med min tandlæge. Kan jeg godt skifte?

Hvis du af en eller anden grund ikke er tilfreds med din tandlæge, kan du godt skifte. Ingen patienter er stavnsbundet til deres tandlæge og du har ret til at skifte lige så mange gange, du ønsker. Er din tandlæge for dyr, for langt væk, eller har du simpelthen har mistet tilliden til ham/hende, bør du skifte din tandlæge. Fordelene ved at benytte dig af tandbud.dk som patient er ubegrænsede. Der er rigtig mange penge at spare, fordi du altid vil modtage den bedste pris på din behandling. Alle prisoverslag er fra dygtige tandlæger, der har fået gode bedømmelser af deres patienter. På denne måde vil du altid føle dig tryg. Kvaliteten af behandlingerne der udføres, er altid af højeste kvalitet. Tandbud.dk samarbejder kun med dygtige og pålidelige tandlæger i Danmark.

Tryghed og stor patientsikkerhed.

Gør tandlægebesøget til en positiv oplevelse og find en tandlæge med tandbud.dk