Hvide tænder

Gode råd om hvide tænder og hvordan du får hvide tænder.

Skrevet d.

Langt de fleste mennesker stræber efter hvide tænder, og det er helt naturligt. Hvide tænder har nemlig stor indflydelse på et menneskets smil og udseende som helhed. Modsat er det de færreste mennesker, som ønsker at gå rundt med gule tænder. Gule tænder sender et signal til omverdenen om, at man ikke har styr på sin hygiejne og tandpleje. Der kan være mange grunde til, at ens tænder bliver misfarvede. Heldigvis kan man selv gøre en stor indsats for at sikre, at sine tænder ikke bliver misfarvede. Vi giver dig en masse gode tips, som du kan få glæde af, hvis du drømmer om hvide tænder.

 

Viden om hvide tænder
Smil til verden og verden smiler til dig er et ordsprog, som de fleste kan forholde sig til. Dog er det en realitet, at personer med misfarvede tænder typisk har forringet selvtillid og vil være mindre tilbøjelige til at smile i offentligheden.

Smilet er vigtigt for ethvert menneske. Det er ligeledes almindeligt, at tænderne er en af de første ting, som man lægger mærke til, når man kigger på et andet menneske.

Hvide tænder og et flot smil vil for mange have stor indflydelse på humøret og den samlede livskvalitet. Tænderne er et vigtigt element i vores samlede ansigtsudtryk, hvilket er medvirkende til, at mennesker stræber efter hvide tænder.

 

Sådan får du hvide tænder – De bedste tips
Hvis du endnu ikke har de hvide tænder, som du drømmer om, så bør du ikke kaste håndklædet i ringen allerede. Der er nemlig rig mulighed for, at du kan få hvide tænder, hvis du følger vores bedste tips.

 

Husk tandbørsten – Det mest basale (men vigtige tip) er, at man altid skal huske at børste tænder 2 gange om dagen. Tandbørsten er en af de mest effektive redskaber, hvad angår tandpleje og mundhygiejne. Derfor vil det være uundværligt at eje en god, effektiv og blød tandbørste.

 

Hyppige tandlægebesøg – Selvom det ikke er det sjoveste i verden at gå til tandlæge, så er det afgørende, at du overholder dine faste tandlægebesøg. Der findes efterhånden rigtigt mange tandbehandlinger, som kan give hvide tænder. Tandrensning, tandblegning og plastbehandlinger er eksempler på behandlinger, som vil være relevante i den anledning. En blegning af tænderne vil typisk være den mest effektive behandling, hvis man ønsker sig hvide tænder.

 

Den rette tandpasta – Hvis du vil have hvide tænder, vil det ikke være helt underordnet, hvilken tandpasta du anvender. Der findes blegende tandpasta, som netop er udviklet til at gøre tænderne mere hvide. Der er specielle regler i Danmark på det område, som kan gøre det kompliceret at købe blegende tandpasta. Blegende tandpasta forhandles ikke nødvendigvis i butikkerne, men kan købes på nettet.

 

Brug tandtråd og tandstikker – Selvom tandbørsten er effektiv, så bør det ikke være det eneste redskaber, du anvender til tandpleje og mundhygiejne. Med tandtråd og tandstikker vil der være mulighed for at rense nogle af de områder, som man ikke kan rense med en almindelig tandbørste.

 

Fokus på mad- og drikkevaner – Vil du have hvide tænder, så vil dine mad- og drikkevaner ikke være helt underordnet. Der er nemlig nogle drikke- og fødevarer, som du så vidt mulig bør undgå. Det er typisk mad- og drikkevarer, som har et højt indhold af skadelige syrer. Det omfatter bl.a. kaffe, rødvin, sodavand, lakrids og visse bær. Når du indtager mad eller drikke med et højt indhold af syrer, bør du vaske din mund grundigt med vand og børste dine tænder umiddelbart efter. Hvis du formår at gøre det til en vane, kan du nedsætte risikoen for at døje med misfarvede tænder. Såfremt du er fast ryger, bør du desuden overveje et rygestop.

 

Misfarvede tænder indefra – Det er ligeledes en realitet, at nogen mennesker døjer med misfarvede tænder, som er opstået indefra tænderne. I disse tilfælde kan tandlægen fylde tænderne ud med et blegende materiale.

 

Årsagen til misfarvning – Det vil være en stor fordel, hvis du kan finde ud af, hvad årsagen er til misfarvningen. Lykkedes det dig at finde årsagen, vil du have noget konkret at reagere på. Der kan være naturlige grunde til misfarvningen, men det kan også skyldtes, at du er ryger og / eller drikker meget cola.

 

Kan jeg få hvide tænder med tyggegummi?
Som udgangspunkt kan tyggegummi ikke medvirke til hvide tænder. Der er flere producenter, som lover at deres tyggegummi kan give hvidere tænder, men det er sjældent blevet dokumenteret, at det rent faktisk kan lade sig gøre. Der er derfor ingen grund til at betale mange penge for tyggegummi, som ikke har den effekt, som man ellers havde regnet med. I den forbindelse kan det bedre betale sig at bestille en tid på tandblegning hos tandlægen. Hvis du er på udkig efter gode tandblegningsmidler, kan du med fordel spørge din tandlæge til råds.

Der har ligeledes være debat omkring, hvorvidt mundskyl kan være medvirkende til hvide tænder. Som hovedregel har mundskyl ingen indflydelse på tændernes farve. Før du bruger penge på tyggegummi eller mundskyl, bør du som minimum sikre dig, at det har en dokumenteret effekt.