Hvordan får du dit barn til at børste tænder

Skrevet d.
Tilbage Næste

Tandpleje er vigtigt for børn, allerede fra de er blevet født. Det er noget de skal lære om fra en helt tidlig alder, det er for sent at lære dem om det, til alle deres tænder er vokset ud. De skal allerede fra en meget tidlig alder, få etableret nogle gode og sunde vaner, så de kan holde deres tænder sunde og hvide i resten af deres liv. At få børn til at børste tænder, er første skridt i den rigtige retning.

Børstning af tænder for børn under 3 år
Man kan sagtens begynde at tage dig af dit barns mund, fra de er født. Efter man har givet barnet mad, kan man enten bruge en klud til forsigtigt at vaske munden eller børste gummerne blidt med en tandbørste, lavet til spædbørn. Så snart den første tand kommer frem, skal man skifte til en fluorid tandbørste. Put en lille smule tandpasta på tandbørsten og brug en blid børne tandbørste. I starten skal du selv stå for det meste f børstningen. Det vigtigste på dette tidspunkt er, at vænne barnet til at få børstet sine tænder. Et godt råd er at børste barnets tænder 2 gange á 2 minutter hver dag.

Brug det rette tandpleje udstyr
Det er vigtigt at bruge en børste, der er anbefalet til dit barnets alder og har et blødt, strittende børstehoved. Der står altid på indpakningen af tandbørsterne, hvilken alder de er velegnet til. Tandpastaen skal, som med tandbørsten, også være lavet til barnets alder. Det anbefales at, til børn under 3 år, skal der bruges en fluor tandpasta med minimum 1000 ppm. Til børn over 3 år, skal det være en tandpasta med 1350 til 1500 ppm.

Børste teknikker
Børnene skal lære i en tidlig alder, hvordan de børster deres tænder rigtigt. På den måde vænner de sig hurtigere til at børste tænder korrekt. Man skal børste tænderne i små, cirkulære bevægelser. Fokuser på et område ad gangen og husk at fokusere meget på de bageste tænder, da de hurtigt kan blive overset. Børst tændernes forside og bagside, start nederst på tanden, lige over tandkødet. En tandbørstning skal vare i 2 minutter. En god måde at måle tiden på, er at bruge en sang, så det bliver sjovere for børnene at børste tænder.

Uanset hvilken metode man bruger, er det vigtigt at vænne børnene til at børste tænder i en tidlig alder. På den måde kan man bedst sikre sig at børnene får en god vane med at passe på deres tænder. Det vigtigste er, at de får et sundt og flot tandsæt som de kan være glade for resten af deres liv.

Vi har fået et godt tip fra transportfirmaet Carl Espe, som vi bringer i et af de næste indlæg.