Hvor kan du klage over tandlægen

Skrevet d.
Tilbage Næste

Hvis du har været forbi din tandlæge og er utilfreds med enten det beløb du skal betale eller den behandling du har fået, kan du nu klage på tandklage.dk.

Tandklage.dk er en ny hjemmeside, lavet i samarbejde med Danske Regioner og Tandlægeforeningen. Formålet med hjemmesiden er at gøre det nemmere for forbrugere at klage, hvis de er utilfredse med den behandling de har fået eller den regning de er stået tilbage med efter et endt forløb hos tandlægen.

Hvad kan man på tandklage.dk

På tandklage.dk kan du blandt andet søge oplysninger om følgende:

  • Hvad du skal bruge af praktiske ting, for at klage over din tandlæge
  • Hvad forløbet er, fra du har sendt en klage til den er færdigbehandlet
  • Hvad du skal gøre, hvis du gerne vil søge erstatning grundet tandlægens behandling
  • Hvilke rettigheder du har, hvis din klagesag bliver afvist, eller du ikke er tilfreds med afgørelsen

Start altid med at snakke med din tandlæge

Heldigvis har vi i Danmark mulighed for at klage over en tandlægeregning eller hvis man ikke føler at den behandling man har fået, har levet op til ens forventninger. Det er med til at øge tilliden til sundhedssektoren i Danmark. Dog vil vi gerne råde folk, der er utilfredse, til at starte med at tage en dialog med ens tandlæge. Tandlæger ønsker kun tilfredse patienter, så derfor er det altid en god ide at starte med at tage en dialog med ens tandlæge omkring det man er utilfreds med. I mange tilfælde vil man kunne blive enige med tandlægen om det videre forløb, uden at det skal ende med en klagesag.